Fenntarthatóság

 

A Dialóg Alapkezelő Zrt. elkötelezett a környezettudatosság, a fenntarthatósági tényezők irány, ezért működésünk során ezek kiemelt hangsúlyt kapnak.

Továbbá arra törekszünk, hogy mindennapi működésünk összhangban legyen társadalmi környezetünk igényeivel.

Társadalmi szerepvállalásunk alapja a közös értékteremtés.

 

A pénzügyi eredményességen túl fontos számunkra, hogy társadalmi felelősségünknek is eleget tegyünk.

Annak érdekében, hogy stabilitásunk és növekedési stratégiánk is támogatott legyen, a társadalmi és környezeti kockázatokat minimalizáljuk és igyekszünk pozitív hatásunkat közösségünkben, környezetünkben javítani.

Hiszünk abban, hogy mindannyian képesek vagyunk a magunk napi működésében megtalálni azokat a pontokat, melyekben hozzájárulunk kitűzött céljaink megvalósításához.

Fentiek jegyében az Alapkezelő támogatta közvetlen környezetének, Budapest III-ik kerületének, lokálpatrióta városfejlesztési akcióterveit.

Ennek keretében olyan projektek finanszírozásában vettünk részt, mint a Goldberger Design District, amelynek célja a kerület  ikonikus gyárépületének, az egykori Goldberger Textilgyárnak élettel való megtöltése, valamint a helyi közösség összetartásának megerősítése.

hellogoldberger.pdf

A projekt Facebook oldala:

https://www.facebook.com/goldbergerdesigndistrict

Annak érdekében, hogy egyéni szinten is hozzá tudjunk tenni a klímavédelemhez,   a  10 Millió Fa Alapítvány szakértő közreműködésével, jó hangulatú, közösségi faültetésben vettek  részt az Alapkezelő munkatársai és családtagjaik.

Budapest II. kerületében 6 db - városi környezethez jól alkalmazkodó – mezei juharfát és 1 lisztes berkenyét ültettünk el, melyek később árnyékot vetve, párologtatva, port megkötve javítják a mikroklímánkat és jó közérzetünket.

Mindezt közösen végeztük erősítve a csapategységet és jó példát mutatva a jövő generációnak is, a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról.

Az alapítvány Facebook posztja az ültetésről:

Link

A Dialóg Alapkezelő az Ukrajnában kialakult háborús krízishelyzet miatt, anyagi támogatásban részesítette a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványt, amely szervezet  élelemmel, gyógyszerekkel, alapvető higiéniás cikkekkel, szállással támogatja a hazáját elhagyni kénytelen embereket.

Az alapítvány honlapja:

https://www.baptistasegely.hu/ukrajna

 

Az Alapkezelő 2022-ben pénzbeli támogatást nyújtott a Mosoly Alapítványnak, ezzel is támogatva beteg gyermekek mese- és művészetterápiás gyógyulását.

Az alapítvány honlapja:

https://mosolyalapitvany.hu/

 

 

Alapkezelő nyilatkozata SFDR szabályok kapcsán a kezelt nyugdíjpénztári portfoliók és a befektetési alapok ESG kockázatáról:

kozzetetel-esg-politikarol-20211006.pdf


Közzétételek
  Letölthető pdf-ek.    összes közzétételHírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeres információkkal szolgálhassunk Önnek!


Forgalmazási helyek
Az Alapcsalád befektetési jegyei:
Erste Befektetési Zrt.
  1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26
Unicredit Bank Hungary Zrt.
  1054 Budapest, Szabadság tér 5-6
Concorde Értékpapír Zrt.
  1123 Budapest, Alkotás utca 55-61
SPB Invest Befektetési Zrt.
  1051 Budapest Vörösmarty tér 7.-8.
Raiffeisen Bank Zrt.
  1133 Budapest, Váci út 116-118.

további forgalmazási helyek